Swisha en gåva till 90 18 003

Vårt arbete i regionen Afrika

DR Kongo, Liberia, Rwanda och Tunisien

Kvinna till Kvinna stödjer lokala organisationers arbete för kvinnors rättigheter och hållbar fred i flera afrikanska länder.

Vi vill se en framtid där kvinnor har samma rättigheter och möjlighet att delta i samhället som män och att kvinnor inte utsätts för sexuellt våld. Tillsammans med våra partnerorganisationer kämpar vi för kvinnors mänskliga rättigheter i Demokratiska republiken Kongo, Liberia, Rwanda och Tunisien.

Här finns vi:

DR Kongo

Vi vill se en värld där kvinnor är trygga och får sina röster hörda på alla nivåer i samhället. Demokratiska Republiken Kongo är ett av de länder där det är farligast att vara kvinna.

Liberia

Vi vet precis som du att kvinnors deltagande kan vara avgörande för att skapa fred. Liberia är ett sånt exempel. Här gick kvinnorörelsen samman och lyckades tvinga fram ett slut på det brutala inbördeskriget 2003 och landet fick i de efterföljande fria valen också Afrikas första kvinnliga folkvalda president.

Rwanda

Precis som vi, vill du säkert att det ska ske en verklig förändring av kvinnors villkor. Kvinna till Kvinna arbetar sedan 2017 i Rwanda för att öka kvinnors inflytande politiskt, ekonomiskt och i konfliktlösning.

Tunisien

Tycker du som vi att fler av världens ledare ska vara kvinnor? Tunisiens civilsamhälle är ungt och svagt, och kvinnorörelsens arbete blir därför extra viktigt. Kvinna till Kvinna partnerorganisation håller ledarskapsutbildningar och i kurser för kvinnliga politiker.

Din gåva är viktig!

Gå vidare »

Läs mer: